En we gaan nog niet naar huis...nog lange niet....nog lange niet.....
Zo, het werd weer eens tijd om het een en ander op papier te zetten vonden de 'thuisblijvers'. En eigenlijk is dat ook zo, want in een kleine 5 weken tijd is het ongelooflijk om bij te houden hoeveel je meemaakt en op welke plekken je terecht komt.
Laat ik starten met een te gekke trip naar Sydney (4 uurtjes rijden van Orange). Eerst even rondstruinen door de straten en duizelig worden van de hoge gebouwen (waaronder de Rabobank!), een paar keer verdwalen en uiteindelijk aankomen bij Darling Harbour. Dat was prachtig...ik heb daar heerlijk vers fruit gegeten aan het water, terwijl een paar pelikanen me gezelschap hielden. Vervolgens heerlijk in een mooi groen park mijn boekje uitgelezen. Grappig is dat de parken daar ook gebruikt worden door sportscholen, boksscholen, highschools, etc. Dus zo af en toe trekt iemand een sprintje langs je neus en slaat een keer of 50 tegen een bokskussen. Op aanraden van een vriend ben ik naar The Sydney Fishmarket geweest. Die ligt rechtstreeks aan de haven en opent om 4 uur 's ochtends. Dat is wanneer restauranthouders en visverkopers bieden op grote partijen vis. Het is verbazingwekend om te zien hoeveel vis daar binnenkomt en wordt verkocht. Er zijn zoveel soorten vis, schelpdieren, garnalen, etc....een waar lust voor het oog. Daarom kon het ook niet ontbreken dat ik met wat verse vis richting Bondi Beach vertrok.
Tweede dag ben ik naar Taronga Zoo geweest op Manley (klein eilandje bij Sydney). En lieve mensen, een mooiere zoo dan dit kan gewoon niet bestaan. Je loopt bijna vrij tussen de dieren en er is gelegenheid om elk dier van nog dichterbij te bekijken...en tjah, als je als ik een fobie hebt voor spinnen en je toch nog een tijdje zult moeten verblijven Down Under, leek het me niet verkeerd om daar eens werk van te maken. Dus Sjouk deed mee aan de 'Spidertalk'. Daar heb ik uitleg gekregen over de meest giftige en enge spinnen en ze zelfs in mijn handen gehad!! Ik ben al veel minder bang, maar sta nog steedsniet te popelen om er een te knuffelen!
Eenmaal terug in Orange ontmoette ik de Warmerdammetjes uit Holland (rugbyfamilie van de club) Manfred, Claudia, Roberto en Quillermo. Roberto en Q spelen beide zeer fanatiek rugby, dus een aantal bezoeken aan traingen en wedstrijdenmochten niet ontbreken. Helaas voor mij zijn er hier maar 4 damesteams en is de competitie al ten einde. Verder heb ik stiekem wel al kunnen opmaken dat ons speelniveau toch wel beter is dan de meiden hier. Gek eigenlijk, voor zo'n groot rugbyland. Omdat ik dus helaas geen gelegenheid heb om mee te doen aan een wedstrijd en ik toch mijn fitheid een beetje op peil wil houden, ren ik elke dag 6,2 kilometer door de heuvels hier. En dat is zwaar mensen...heel zwaar! Maar met veel leuke liedjes op je I-Pod is het een stuk aangenamer. Bovendien wordt mijn gezang hier zeer gewaardeerd...haha
Dan Canberra...(dat is de hoofdstad)....(huh? ik dacht dat dat Sydney was).....(haha...ja, dat dacht je dus fout)....anyway...Canberra is een ietwat 'zakelijkere' stad en ook meer ingericht met een plan. Het is eigenlijk de enige stad die ontworpen is via een plan. Niet vreemd natuurlijk, want this is the place where it all go's down. Ik praat natuurlijk over politiek. (verkiezingen hier zijn zoooooo anders danthuis. Ze maken elkaar af hier. Julia Gillard en Tony Abbot....zoek maar eens op)Ik heb een bezoek gebracht aan The Parlement House, zowel het oude gebouw als het nieuwe en dat was zeer indrukwekkend. Vervolgens ben ik langs allerlei ambassades gereden. Ik had nog nooit zoiets gezien. In een straal van 3 kilometer zijn op een heuvel met allerlei slingerwegen gebouwen die met elkaar in verbinding staan. Ieder land heeft zijn eigen gebouw in de stijl van het land. China en Thailand en Amerika...poeh, wat waren die gebouwen mooi. Tot ik bij Nederland kwam....een beetje het: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg-gebouw. Je zag nog net geen Hollands regenwolkje erboven hangen...haha
Ik ben ook naar The War Memorial geweest....een oorlogsmuseum. Dat was zoooooooo geweldig gaaf! Ik mocht me verkleden, in een helikopter zitten en in een duikboot. De geschiedenis die daar wordt verteld is zo levendig en sprekend...je kunt het allemaal aanraken en meemaken. Dat is een prachtige herinnering.
Daarna ben ik naar The National Museum geweest. Daar hadden ze de meest mooie kunst. Schilderijen, beelden maar wat ik het mooiste vond was een hele afdeling vol met Aboriginal-kunst. Je mocht er niet fotograferen, maar dat wist ik pas nadat ik 300 foto's had gemaakt, dus jullie krijgen de primeur!!
Na dit museum vervolgde ik mijn weg naar The National Portrait Gallery. Dit was ietwat saaier vond ik, maar alsnog heb ik me kunnen inlezen over Abel Tasman bijvoorbeeld. Een Nederlander die veel historie heeft binnen Australie.
Als toetje ben ik 's avonds naar de film gegaan: Step Up 3 in 3D...(had ik nog nooit gedaan). En ik was de enige in de hele zaal!!!!! hahah..dat was zo leuk en grappig, ik heb er foto's van gemaakt. (Ik werd wel een beetje misselijk van het 3d-brilletje, maar ach...)
Tjoh, het verhaal wordt langer en langer he...houden jullie nog goed vol?
Ik ben vandaag teruggekomen van een weekendje dirtbike-rijden in de bergen. En nu begrijp ik waarom Australiers zo van hun land houden, want je bent hier zo vrij om de meest enge en stoere hobby's uit te oefenen. Ik ben opeen vierwiel-motor door de bergen gecrosst met 130 km/pu. Doordat het erg veel regent hier was ik aan het eind van de dag van onder tot boven doorweekt. Dit moet echt een van de gaafste en leukste dingen zijn die ik ooit heb gedaan in mijn leven...het geeft je een super-kick!
Ik weet zeker dat ik nog 100 andere leuke dingen vergeten ben om op te schrijven, maar ik moet ook nog iets te vertellen hebben als ik jullie weer zie, is het niet?

Iedereen van jullie die mijn site volgt; familie, vrienden, vriendinnen, kennissen, collega's, oud-collega's,collega's van m'n pa en ma, via/via...echt jullie iedereen...ik vind het zo gaaf dat jullie dat doen. Het geeft me echt een top-gevoel en wordt er zelfs een beetje warm van vanbinnen...Heel erg bedankt daarvoor en ook reuze bedankt voor alle gave reacties en mailtjes die ik krijg. You are the best!!!
Lieve allemaal, school is weer begonnen (het Tangram-geweld), dat betekent werk is weer begonnen, dat betekent eigenlijk dat mijn reis nu echt officieel begonnen is...!! Ik ga overal dubbel en dwars van genieten en ik blijf jullie op de hoogte houden.
Het ga jullie allen goed!!!
Liefs weer van Gauk!!
Jeetje Sjouk, wat een geweldige dingen maak je mee zeg! Echt prachtig :)
Heb je een leuke verjaardag gehad? Met een Australisch tintje? Kangaroo's op je partijtje misschien?
Het is veelste stil op het Tangram zonder juf Sjouk. De kids zijn lief en gezellig.
Nou hier in Hollandia lijkt het alweer herfst! Jeeetje wat een regen! Naja als jij weer terug komt wordt het alweer bijna lente ;)
Sjouk, ik wens je weer heeel veel plezier!!! dikke kus voor jou Josh :)
Ha die sjouk, ik schrijf nu van de andere kant van de wereld, Amerika. Ik lig heel vroeg in de ochtend jouw verhaal te lezen omdat ik natuurlijk leuk vind om te horen wat jij nu van Australië vind;-)
Ik kan weer eens niet uitslapen omdat het slechts 1uur ' 's middags is in NED. Pfff echt vermoeiend en hier slechts 6 uur, maar goed volgens mij regent het nu over de hele wereld, Nederland, Australië en Amerika wij zitten op het ogenblik in Maine zoek maar even op, we wilde hier zien hoe prachtig het hier is maar het word vandaag niets, de Atlantische oceaan ligt hier nog geen 50 meter voor onze neus en zien helemaal geen water! Ons tijdsverschil is helaas teveel om te skypen maar zodra we weer thuis zijn zal ik je weer contacten, nou lieve vriendin bedankt voor je verhalen ik kan er weer even mee voort, liefs K@
Hey Sjouk,
Wat een super mooie verhalen!!!
Ben blij dat je het zo naar je zin hebt.
Beetje laat, maar alsnog Gefeliciteerd met je verjaardag... Ik vergeet dat soort dingen altijd (slecht).
Groetjes Nienke
Haha, dat van Sydney wist ik niet, daar had je me te pakken, eerlijk is eerlijk. ''ren ik elke dag 6,2 kilometer door de heuvels hier'' als ik dat doe dan vind je me ergens halverdwege op de grond terug haha. Dat park lijkt me vet, maar hopelijk niet gevaarlijk :P. En die spinnen...het lijkt mij niet te helpen als je er alleen amar meer over weet haha (redback etc,). Niet meer zolang wachten tussen verhalen door hoor!
jaaaa!!! nieuws van Sjouk!! Eindelijk! Ik ben het met Maarten eens, duurt veels te lang :D
Wat een heerlijke verhalen beschrijf je! Prachtig hoor. Genieten jullie lekker van alles?
Ik ga nu je foto's bekijken!
Dikke knuffel
Vet! Ga lekker zo door!!! en ik snap het wel hoor>ga jij maar lekker genieten ipv tikken...hahaha dikke tuut
Te gek Sjouk!! wat maak je veel mee! de tijd zal wel vliegen voor jou, heel veel plezier nog en geniet ervan. ga nu naar je foto's kijken en dan heel jaloers weer wachten op je volgende verhaal.
dikke kus
Hey Sjouk
Wat een mooie en leuke dingen maak je mee daar zeg?
Wens je nog erg veel plezier daar
Dikke kus
Martine
Heey Lieve schat!!!
Alles goed met je? Nog steeds aan het genieten van al het moois wat daar te zien is!!!!
Ik mis je wel hoor op school!. De meeting die we altijd in jou klas hadden is niet meer :(
Geniet ervan, dikke kus xxxxx
Hoi lieve sjoukje,
Ik heb eindelijk je site ontdekt en vannacht in mijn nahtdienst even lekker je foto,s kunnen kijken en je verslagen kunnen lezen. Volgens mij heb je het super naar je zin daar!
Geniet er maar lekker van dat heb je wel verdient.
Mooie foto's hoor ik zou er zo heen willen.
Dikke zoen voor je ook namens mij twee kanjers!
Kus wendy
Lieve mensen!! Bedankt voor alle leuke en grappige berichtjes. Top!!
Ik ben ondertussen in Alice Springs (wat een avontuur is dit zeg!) En ik beloof dat als ik op een vast plekje ben, ik even een uitgebreid verhaal typ voor jullie. Want het is zoooooooveel wat er kan gebeuren in maar 3 dagen. Ik houd alles bij in een dagboekje, dus dat belooft wat... ;)
Tot heel snel lieve mensen!
p.s: sneakpreview: heb een olive python vastgehouden....Whaaaaaaaa!!!! Te gek he!!!
Heyhey Sjouk, ben je al in die kroeg geweest met dat skelet in de bak samen met die grote slangen? Erg lekker bier daar, verder zijn de King Canyons erg mooi, maar kijk uit voor de Dingo's ze staan gewoon naast je swag heel eng, zeker als je even moet plassen midden in de nacht....vond ik...;-) liefs K@
wat een geweldig avontuur daar in Australië. Ik hoop dat je je lekker voelt en flink geniet!