Komt ie dan...de eerste!!!
Hi lieve mensen...
Nou, ik ben er hoor

Ik heb een gigantische kater, te noemen 'jetlag' en ik leef daarom nog erg op de Hollandse tijd...haha. Maar ik ben er nu al achter gekomen dat ik geen fan ben van vliegen, vooral niet met China SouthernAirlines.....!!
Maar laat ik bij het begin beginnen. Dinsdag 20 juli ben ik vroeg opgestaan en heb ik met mijn mama nog lekker ontbeten om vervolgens voor de laatste keer de spullen te checken en te vertrekken naar Schiphol. Daar stonden Inge, Chantal, Willem, Maarten, Bart, Anne-Marie en natuurlijk mijn ouders en broertje al te wachten. Bovendien heb ik nog een scala aan sms-jes en emails gehad van heel veel lieve mensen. Super lief jongens, echt heel erg bedankt! Doet me zeker goed!
Oke, en toen wat traantjes bij het afscheid, maar daarna heel stoer door de douane.
Eenmaal in het vliegtuig kon ik mijn oogjes niet geloven...zo groot! Met z'n tienen naast elkaar en allemaal een eigen televisie met een remote die ook nog eens fungeerde als spelletjes controller. Achteraf stelde dit geen reet voor, want alles was in het Chinees! De enige film die je kon kijken was Sherlock Holmes met Chinese ondertiteling. En dat ongeveer 7 keer achter elkaar!
Enfin, na 10 uur vliegen geweldig veel turbulentieen amper wat slaapwas ik opBejing Airport. Joehoe!! Uurtje wachten en toen boarden voor de vlucht naar Guanzhou. Die vlucht duurde ongeveer 4 uur, maar ik had al aardig mijn buik vol van het stilzitten.
De vlucht van Guanzhou naar Sydney duurde ook ongeveer 10 uur. Ja, het is geen Texel he.....waar je ff naartoe vaart!
En dan....Sydney: oke, het is koud hier, maar wel echt geweldig de eerste indrukken die je ziet als je rondloopt. Ik heb gegeten tegenover het Sydney Opera House bij de Harbor Bridge...geweldig!! Daarna 4 uur rijden naar Orange over de Blue Mountains, wat een natuur.
Onderweg leek het alsof half Artis ontsnapt was. Op z'n Sjouk's kon ik het niet laten om bij elke nieuwe vogel die ik zag even een gilletje te geven en met mijn neus tegen het ruit te staren naar alle mooie en gekke dieren hier. De Ibis-vogel jongens....google maar eens....!! Wow!
Mijn eerste biertje heb ik al gedronken hier, als enige meisje in de Pub in mijn eentje....gek gevoel, maar wel stoer! Zaterdag heb ik rugby gekeken Orange City Lions tegen Bathurst Bulldogs. Orange won met 24-19. Kreeg helemaal kriebels om zelf te gaan ballen.
En dan de kers op de taart om dit verhaaltje af te ronden: ik heb mijn eerste 'roo' gezien! (Australisch voor kangaroo)En niet 1, maar een stuk of 100!! Ik ben in een ute over de heuvels getrokken, door weilanden waar de koeien lopen en daar waren de hoppers....echt zo mooi. Ik heb er prachtige foto's van gemaakt en die zet ik binnenkort ook even op de site.
Nou, ik voel me zo ondertussen wel een mc Louds daughter.....alleen nog de hoed en dan is het af!
Lieve iedereen, ik kan blijven kletsen...ik schrijf elke dag alles op in een boekje. Ik probeer elke keer een verhaaltje op de site te zetten, dus houd het in de gaten.
Ik wil al m'n lieve vrienden erg bedanken voor hun aanwezigheid op de borrel, de cadeautjes, de lieve kaartjes, smsjes,boekjes, gedichtjes...de mama's van het Tangram omdat ze zo lief en in het geniep van alles voor mijn afscheid georganiseerd hebben. jullie zijn allemaal top!!!
Tot het volgende verhaaltje lieverds!!
Dikke kus Gauk
Ben blij om te horen dat je veilig aangekomen ben. Volgens mij heb ik die Ibis ook in Zuid Afrika gezien (wel even snel google gebruikt: vooral de rode zijn wel oogverbluffend!)
Veel plezier!
Rachel xxx
Nog geen week weg en nu al zoveel belevenissen. Dat belooft nog wat voor de komende 6 maanden en 3 weken! Ik verheug me op de foto's!
x Maarten
Doet me goed te horen dat je veilig en behouden bent aangekomen daar sjouk,
Geniet van de natuur en je reis, en we zien de foto's gaarne tegemoed.
Knuffelllllllllllllllllll van petra, samantha
Goed begin van je avontuur daar, geniet ervan.
( nog geen bijzondere spinnen ontmoet?)
Klinkt nu al zeker te gek! Ben blij dat je heelhuids aangekomen bent ;-) Geniet er onwijs van en ik kijk uit naar je volgende verhaal! Misschien zelfs wel een beetje met een jaloers trekje...
XXXXX Froog
Hoi Juf,
Even een berichtje van mij en mama.
Je bent toch wel bij de Three Sisters gestop in de Blue Moutains?? Vooral het treintje is erg leuk!!
En volgens mama mag je als vrouw niet in de pub komen, alleen in de Beergarden. Hahahaha daarom was je daar de enige juf.
Groetjes Bas en Sandra
Hoi Sjoukje,
Je moeder gaf me je adres door. Wat leuk om zo te kunnen zien wat je allemaal beleefd. Het is wel ver zo!
Ach, wij hopen er ook nog eens te komen.
Ik wens je een supertijd toe vol mooie belevenissen en zal met plezier af en toe met je meereizen zo.
groetjes en pas op voor enge beestjes
Tineke Tol (meermin)
Heyhey Sjouk, tja dat is toch wel wat ik mis de ruimte de natuur de beesten, wij doen het voorlopig met Purmereutel. Ene helemaal niet erg hoor van die kroeg, ze zijn heus wel iets gewend, moeten ze zeker tegen die Edamse kunnen. ;-)
Het mooie weer komt eraan dus het wordt warm genoeg om erop uit te trekken. Hoe is het bij de Fam.?
Nou lieve kusjes van mijnXXX
Hey lieverds!
Wat fijn om te lezen dat de reis goed gegaan is.. Ik hield mijn hart vast :D haha!
Ik wens jullie heel veel succes en plezier op jullie eerste reisjes!
Ik zal geregeld even op je site kijken. Dikke kus vanaf Ameland ;)
Hoi Sjouk en Josh, te laat ge-smst dus hierbij nogmaals mijn wens dat jullie heel veel plezier daar samen hebben. Dat jij, Sjoukje, heel veel mooie en onvergetelijke mensen en dieren tegen gaat komen waar je je verdere leven op kan bouwen en kan terugkijken.
Geniet van alles en ik volg jullie met veel nieuwsgierigheid en interesse. Leuk die site, kreeg em net door van je broer Maarten. Greetz aan je schoonfamilie en tot gauw.
Ina en de rest
Lieve sjoukje
We vinden het heel fijn dat je het naar je zin heb. Natuurlijk missen we je en we denken heel veel aan je. Hier in Nederland is het alleen maar regen en nog eens regen . Hele mooie foto's heb je we blijven de site volgen. dikke kus Donny Tossijn
Hoi Sjouk, ja ik ga je volgen en denk natuurlijk aan je nu wij hier weer beginnen. ook ga ik je al feliciteren en een mooi, leuk, spannend, gezellig, nieuw levensjaar wensen. heel veel liefs en kus
Waauwwww wat een heerlijk begin zeg! Op je ultra lange vliegreis na dan ;) En nu al zoveel gezien. Geweldig! Je bent er nu alweer bijna een maand, wat gaat het snel. Lieverd, ontzettend veel plezier!!!!
Dikke tuut ;) SabiEEEne
Heeeeee down under, mooi weblog en mooie foto's ga zo door hier alles nog rustig morgen gaat het Tangram geweld weer beginnen
Laterzzzz Robert
Hoi Gauki,
Ik heb de teksten even door geworsteld lees tussen de regels door dat het allemaal leuk is . Ik ben blij voor je. Ik geniet van je mooie foto's en ga zeker proberen om er af en toe tijd voor te maken om je te blijven volgen. Het Tangram gebeuren is weer opgestart, dus hier alles weer zijn gangetje. Veel plezier, laterrrrrrrrrrrrr
Eey, waar blijft de volgende uitgave?! Ik zit hier al met smart te wachten eeuwig lang om te kijken wat je nu weer voor leuke (of creepy) dingen tegenkomt. Je kan me niet wijsmaken dat je nog helemaal niks gedaan hebt sinds je laatste post, want ik weet dat je een heel actief persoontje bent haha. Naja, ik blijf het in de gaten houden, en ik ben benieuwd wat je allemaal nog gaat doen!
P.S. Het is hier een stuk stiller nu :
Happy B-day!!!! xxxx
Hey lieverd van harte gefeliciteerd!
Dikke kus kel
Hoi Sjouk, hele fijne verjaardag in dat koude winteroord!! Van harte meid!! Enne, denk erom: de dahl staat nog steeds in de planning.
Dikke knuffel, Dini
Hoi Sjoukje van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je eerste verjaardag in Australie. Wie weet hoeveel er nog zullen volgen??? Ik ga straks gewoon bij je moeder een kop koffie halen om niet te vergeten dat jij 26 jaar geleden in Purmerend in de wieg bent gesmeten.
Big hug ook voor Josh.
Jeetje wat een histirisch verhaal hahaha..
Maar echt super gaaf!!!! Lieve schat geniet er lekker van!!!
Ik blijf je volgen!!!
Dikke kuss
Ha die Sjoukje, ben te laat voor je verjaardag, jammer.
Wat een leuke Kanga's, ze wachtten echt op je!
Heel veel mooie ervaringen toegewenst, en veel plezier.
Wij klaren hier de klus wel.
liefs Astrid